הום-סטיילינג בזק: כשהלקוח שלך הוא חתול

February 15, 2017

בדירה תל אביבית ששייכת לזוג צעיר, אמנותי ומקסים שהיה לקראת לידת בנם הראשון  - הוגדר הפרויקט באופן הבא: "אנחנו רוצים בית צבעוני, אמנותי. בית כיפי וקצת משוגע. ו... אנחנו רוצים שהמהפך יקרה תוך שבועיים-שלושה ובתקציב מינימלי". למה כ"כ מהר? עד הלידה היה זמן. הסיבה הייתה כי חתול חדש עמד להצטרף לבית... וכן, חלק ניכר מהתכנון הסתובב סביבו (וסביב החתול הנוסף והמקורי שפשוט סירב להצטלם). משימה מאתגרת, אך בהחלט אפשרית! ככה זה כשהלקוח שלך הוא חתול.

 

מה עשינו ומה הספקנו? לא מעט! מבחינת השיפוץ: החלפנו דלתות ומשקופים, חידשנו חזיתות של 3 ארונות וצבענו את הקירות בגוון אפרפר-קרמי רגוע (ובעיני מאד מוצלח) שאני אוהבת להשתמש בו כצבע רקע בדירות מגורים (is 0019 ממניפת נירלט) - במקום השמנת הצהבהבה והמעט מיושנת ששלטה בדירה לפני כן. הצבע הזה נתן במה שקטה לכל הצבעוניות שתכננו בבית. במקומות נבחרים צבענו בגוונים נועזים יותר ע"מ ליצור אווירה קצת שונה - אפשר לראות פירוט גוונים בהמשך. את החזיתות של הארונות ה"פנקציונאליים", ארון במבואה ובמסדרון, חידשנו בלבן. בחדר השינה העזנו יותר. לסיכום, שלושת השינויים האלו - הצבע, חזיתות הארונות והדלתות, שעלותם אגב גזלה את נתח התקציב העיקרי שהוקצה למהפך - כבר עשו שינוי גדול בתחושה בבית. עוד שינוי קטנטן ברמת השיפוץ - שדרוגי חשמל קלים: הסתרת כבלים של טלוויזיה וחידוש אביזרי החשמל, שגרמו לתחושה של "חדש". שאר המהפך התמקד בחידוש ריהוט קיים, החלפת כלל גופי התאורה ובחירה ושילוב של אקססוריז - לצד הריהוט והאקססוריז הקיימים. 

 

 

איך עבד התהליך? כמו תמיד, אני אוהבת להתחיל ברשימת מכולת של כל הרצונות. קודם כל של הדיירים עצמם כמובן, ואח"כ אני מוסיפה יחד איתם גם רעיונות משלי לשדרוג. אחרי שיש לנו את זה - "רשימת המקסימום" האידיאלית של הרצונות בפרוייקט - אנחנו יושבים יחד על התקציב ומגיעים ל"רשימה האופטימאלית" שאפשרית במסגרתו. בדרך כלל, אני משתדלת ששתי הרשימות לא יהיו שונות כ"כ, אבל ההבדל העיקרי והחשוב בינהן הוא שברשימה האופטימאלית של הרצונות יש תעדוף! ככה אני מוודאת שהדברים הבאמת חשובים לדיירים ייקרו במסגרת הפרוייקט, ואלו שפחות - יהיו בונוס. לנו היה חשוב להתמקד בחללים הבאים: סלון, מבואה, מטבח, חדר שינה הורים. חדר העבודה, הרחצה וחדר התינוק זכו לנגיעות ושדרוגים קלים.

 

אחרי כן, אני יכולה בנחת לקחת מידות נדרשות או לשלוח מודד מקצועי במידת הצורך - וללכת הביתה ולהתחיל ביצירה הכי כיפית: הקונספט של הבית. על הקונספט, הרבה בזכות ההבנה ההדדית שנוצרה בינינו עוד בפגישת ההיכרות, לשמחתי הדיירים הסכימו כבר בפעם הראשונה שהצגתי להם אותו, לכן משם התקדמנו מאד מהר לבחירות ולתכנון עצמו. איך בונים קונספט ובמקביל הופכים אותו למשהו שהוא do-able? אני אוהבת לצרף לחלק את הדירה לחללים, לסכם את כל הרעיונות והרצונות בחלק אחד ואז בחלק הבא - לתקצב ולמצוא פתרונות, ריהוט ואקססוריז אמיתיים שאפשר לתמחר אותם ע"מ לקבל תמונת מצב כמה שיותר בהירה הן של הקונספט ומימושו והן של מסגרת התקציב לכל חלל ולכל עבודה ופריטים שיידרשו.  

 

 

למעלה: דוגמא לקונספט למטבח ולסלון בדירה + התקצוב שלהם מול מוצרים ועבודות אמיתיים. ברור שחלק ניכר מהדברים עשוי להשתנות (למשל הכסאות: בחרנו בסוף לצבוע במקום לרכוש חדשים, גופי תאורה רכשנו בכיוון דומה אבל לא בדיוק את מה שבתמונה) - אבל אופן העבודה הזה עוזר להשאר מפוקסים במקביל על הרצונות, המראה, היקף הפריטים שיירכשו והעבודות - והכל בלי לאבד את מסגרת התקציב. 

 

השלב האחרון לפני שמתחילים בעשייה עצמה, היא ליצור את קנבס הניהול שילווה את כל הפרוייקט עד סופו - בשקיפות מול הדיירים כמובן, שהרבה פעמים פשוט נותנים לי את פרטי כרטיס האשראי שלהם לביצוע הרכישות וההזמנות השונות. מדובר בקובץ אקסל פשוט (ואני לא כזו תותחית באקסל, אבל הפונקציות הפשוטות בהן אני יודעת להשתמש גורמות לי לישון טוב יותר בלילה כשיש פרוייקט בתהליך עשייה) שכולל את כל העבודות וההזמנות שצריך לעשות בפרויקט (לי נוח לחלק לעבודות ולמרכיבי ריהוט + חללים בבית) - כולל הצעות מחיר, פרטי המבצעים, הספקים, סטטוס עבודה/הזמנה וכמובן - תקציב הפרוייקט המתעדכן ביחס לכל אלו. ממליצה לכל מי שחושב לעשות אפילו את השיפוץ הכי קטן בביתו לא להתעצל ולעבוד עם קובץ כזה. יחסוך לכם הרבה "אבל שכחנו את... שיט, לא לקחנו בחשבון את...". בקיצור, כדור פלא נגד כאבי ראש של משפצים ובעיקר מי שמנהל את הפרויקט :)

ואז הפרוייקט/הכיף האמיתי מתחיל. הבית הופך לבלאגן אחד גדול של עשיה במקביל: מתקנים, מפרקים, אנשי מקצוע באים לתת הצעות ולקחת מידות, עושים שינויים של חשמל ומתחילים בצבע. החתול המקורי בסטרס קל ובמקביל, אני והדיירת העסוקה קופצות לבחור את התאורה וחלק מהאביזרים ומתלהבות ממה שאנחנו מזמינות. יש הרבה רכישות שאני עושה לבד וזה גם כיף לא קטן כשנותנים לך חופש כזה לבחור ולהחליט - כמובן תמיד באישור סופי של הדיירים. יש התלבטויות, יש שינויים, יש הפתעות נעימות והרבה הפתעות פחות נעימות - אבל מוצאים פתרונות, חלופות והבית מתחיל ללבוש צורה. כשאנחנו מסיימות עם ההזמנות, השיפוץ כבר בעיצומו וכשהמוצרים מתחילים להגיע התאורה כבר מותקנת וגם חלק מהמדפים ותכף נשאר השלב הסופי... השלב בו אני מגיעה לבית, אחרי ניקיון, ושמה את כל הדברים במקומם. ה-final touch או ה"טניה, בואי תסדרי את הספרים יפה בספריה"/"כריות על הספה" וכיוב'. כי מה שווה ספריה מגניבה וחדשה אם הספרים בה לא מסודרים יפה גם כן? :)

 

 

אז מה יצא מכל זה? ואיך בדיוק השתלבו הלקוחות הלא פחות חשובים, החתולים? הנה הסיפור מאחורי הדירה הזו.

 

 

המבואה. אחרי שהדיירים לא נבהלו מכמה צבעים כהים ומעט נועזים, החלטנו שאת קיר המבואה נצבע בגוון כחול עמוק שיזרום לחדר העבודה (בו ויתרנו על דלת והותרנו רק משקוף). more is less אז החלטנו להוסיף לקיר הזה את הרדיו הישן והמקסים שהיה בדירה עוד קודם לכן כקונסולה, מעליו מראה כתומה (גם נמצאה בדירה והתחברה יפה למנורות שעוד מעט תראו במטבח, וגם לגוון של הקיר עליו היא תלויה) ועציץ. המנורה שמאירה את המבואה מעט תעשייתית יותר, ודמויית ברז כיבוי אש. כניסה דרמטית לבית יוצא דופן. את הקיר ההמשכי לפתח המוביל לחדר עבודה, שבעבר נשענה עליו הספריה הרעועה שהוזכרה כבר, קישטנו ב-2 מעמדים עם חוברות קומיקס מהאוסף של הדייר. 

 

למעלה: תהליך התכנון והיצירה של קיר הטלוויזיה. הדרך הייתה שונה ומאולתרת, אבל התכנון המקדים הנחה אותנו לתוצאה שדמיינו.

 

הסלון. כבר בביקור הראשון בבית, כשרק הכרתי את הדיירים וראיתי את הבית לראשונה, חיבבתי את הספה העצומה שעמדה בו. מאוחר יותר, ואחרי שנוכחנו לדעת שריפוד מחדש שלה יעלה יותר מספה חדשה (למרות שחודשו רהיטים רבים אחרים שדווקא היה שווה לחדש אותם במקום לקנות חדשים) - החלטנו להשאירה. גם כי היא נוחה וגם כי אין לא היה סיכוי למצוא ספה חדשה באיכות ובגודל שלה בתקציב שעמד לרשותנו. וככה היא נותרה לה, וטוב שכך. עם כריות חדשות וישנות שסידרנו יפה, שטיח חדש שמדגיש אותה ושולחן קפה שנמצא לו באחד החדרים בבית במהלך השיפוץ. גם שולחן הסלון ששייך לתקופה וסגנון אחר הושאר. הוא יפה, מיוחד ובהחלט חי טוב עם הספה וכל מה שמסביב. גוף התאורה שנבחר לסלון מורכב מ-7 נורות לד פחם עם חוטים צבעוניים שבחרנו בהתאמה לצבעים בסלון, על הקיר תלויה לה תמונה שהייתה שם גם לפני כן ותואמת בצורה עדינה את מה שקורה מסביב והמון המון עציצים מקשטים ומרעננים את החדר - מוטיב חוזר ברחבי הבית ואהבה אמיתית של הדיירת. מיקס של נמוך וגבוה, חדש וישן, מאולתר ומתוכנן, צבעוני וגם רגוע. אולי טיפה משוגע, אבל זה מה שרצינו, לא?

 

למעלה: תמונה של "אחרי", תמונה "לפני" של הסלון והשטיח מקרפטיזם שמגיע במשלוח אלי הביתה ושימח מאד את הכלב שלי. בעלי החיים היו חלק דומיננטי מאד במהפך הזה! מודה שלרגע אפילו חשבתי... אולי השטיח הזה יעבוד אצלי בסלון? שימו לב למדפים הלבנים שמעל הספה - אלה למעשה מדרגות לנישה. בשביל מי? בשביל החתולים!

 

קיר הטלוויזיה. לקיר הטלוויזיה מגיע חלק משלו. למה? זה היה קיר מאתגר. קיר ארוך, שכמעט במרכזו טלוויזיה (שראו את כל הכבלים המעצבנים שלה יורדים למכשירים שעמדו בתוך מזנון החום-שחור המפורסם של איקאה). בסופו מזגן רצפתי שהוחלט לא להחליפו בשל התקציב וכי הוא פשוט - עובד. לדיירים אוהבי הספרים, הייתה ספריה מאולתרת שעמדה אי שם במבואה וחסמה את המעבר והחלטנו להיפרד ממנה לטובת אלמנט מעניין יותר ש... גם ישלים את הקיר, יתפקד כספריה וגם כגן שעשועים לחתולים... קראנו לה cat friendly library. בהתחלה חשבנו להזמין את התכנון בנגרות, אבל כמו תמיד, נסיבות תקציביות הכריחו אותנו להיות יצירתיים יותר ולאלתר ספריה מהמוכן. אחרי המון חיפושים משותפים, הדיירת נתקלה במקרה בקופסאות ואחרי שיחת טלפון איתי - רכשה אותן במקום בצבעים, גדלים ובכמות שהחלטנו עליהן באותה השיחה. ככה זה במהפך בזק. השרפרף היה זרוק אי שם בבית, והוא מצא חן בעיני מאד והחלטנו להשאירו לטובת עוד מקום ישיבה בעת אירוח וכמקפצה לחתולים בשעות הפנאי שלהם בבית. שני ארגזי "ספייר" הונחו מתחת לספריה והם בהחלט משלימים את התמונה ומשמשים למגזינים של קומיקס - מוטיב חוזר בביתו של הדייר האנימטור. המזנון הישן, כפי שרואים, חודש בצבע צהוב זוהר במיוחד, ונתלה בגאווה כדי לתת לו מראה יותר מודרני וקליל (ושימושי... אפשר להכניס מתחתיו מגב למשל). 

 

למעלה: תהליך התכנון והיצירה של קיר הטלוויזיה. הדרך הייתה שונה ומאולתרת, אבל התכנון המקדים הנחה אותנו לתוצאה שדמיינו.

 

המטבח. המטבח בדירה אמנם לא חדש ולא חודש במסגרת הפרויקט הזה, כי בסה"כ גם הוא "עובד". החלטנו להתמקד ב"הקפצה" שלו בכמה אמצעים: צבענו את המקרר הישן בשחור מה שנתן לו חיים לגמרי חדשים והתחבר יפה לאלמנטים התעשייתיים האחרים בבית. השלמנו באמצעות גוף תאורה שחור צמוד תקרה ושניים תלויים מעל פינת האוכל. מדפים מדליקים לתבלינים ולצמחי תבלין וכמובן, צביעת הכסאות הישנים. קצת סידור וארגון מחדש והמטבח הישן והמעט משעמם קיבל חיים חדשים ושמחים יותר והתחבר לו לשאר הבית.

 

 

 

חדר השינה. חדר השינה היה זקוק לטיפול רציני, כי מלבד הפרקט המוצלח שהיה בו והושאר - כל היתר היה פחות. בקשת הדיירים הייתה "רומנטי" וקליל. את המיטה החלטנו שלא להחליף מפאת חוסר תקציב וכיוון שהיא "עובדת". רכשנו כיסוי מיטה מדליק באינטרנט (שלקח לו נצח להגיע), והשידה הישנה והמשרדית הוחלפה לאחת קלילה יותר במחיר מצחיק. הוחלט שחזית הארון הגדול שמהווה בעצם קיר שלם של החדר יהיה ה"קיר" הצבעוני ולשמחתי הדיירים הסכימו על גוון המנטה המרענן וידיות הוינטאג' שבחרתי. בהתחלה, החלטנו להסתפק בחידוש החזיתות הקיימות בפורמייקה לשם החסכון, אבל מסתבר שכלל הפורמייקות בגוון מנטה אזלו מהשוק דווקא ברגע שהיינו זקוקים להן, ונאלצנו ללכת על חזיתות חדשות בצבע בתנור שגזל עוד נתח מהתקציב - אבל אין ספק שהוא נראה פשוט נהדר.

השטיח, אני מודה, הותאם לארון - אבל פשוט התאהבנו בו. ולא רק אנחנו... ראו תמונות. הוחלט למצוא פתרון פרקטי ואלגנטי לנעלי היומיום באמצעות סולם המדפים המדליק ממתכת צהובה (יש לו גלגלים ואפשר להניע אותו בקלות על הקיר...), שבאותה הזדמנות הסווה דלת שנחסמה לסלון. לידו הנחנו קוביית עץ שבעבר התהדרה בגוון ונגה נוסטלגי, ושנצבעה בורוד (שוב, חייבת להודות, תואמת את כיסוי המיטה ונגיעות הורוד בשטיח... רומנטיקה, אחרי הכל). הקוביה אגב, משמשת כפינת מדיטציה לדיירת. גוף התאורה המדליק והמתכתי סגר את הפינה, והתחבר לאפור של השידה ולמתכת של סולם המדפים.

אז מה הסגנון שאליו הגענו בסוף? זה לא בוהו, לא וינטאג' ולא תעשייתי טהור. זה איזשהו מיקס שבעיני, ולשמחתי בעיקר בעיני הדיירים, יצר חדר שינה מקסים, כיפי ובהחלט שונה וייחודי. 

 

 

למעלה: הארון והמיטה עם השידה הישנה ב-2 התמונות הימניות התחתונות. ה"אחרי" ביתר התמונות. תודו שסצנת ההתפנקות של החתול על השטיח המקסים שנקנה בקרפטיזם שווה את כל המאמץ. זה לקוח מרוצה...

 

ולמטה קצת מהתהליך: בחירת גוון לחזית הארון. הידיות מגיעות. נסיעת בזק לאורבניקה בנתניה לרכוש את השידה וסולם המדפים.

 

 

חדר התינוק. חדר התינוק שבדרך זכה בעיקר ל"הכנה" של צבע, כיוון שהיה זמן ניכר לפני הגעתו והריהוט שהוא היה אמור לקבל בירושה (מיטה ושידה) לא הגיע בזמן סיום הפרויקט. החלטנו ללכת, שוב, על צהוב אבל לעדן אותו עם טורקיז עדין ורגוע. לא צבענו קירות שלמים אלא יצרנו קומופוזיציה שתתאים לתכנון הריהוט בחדר הלא גדול. גוף תאורה חדש ו... ברוך הבא בייבי. אתה רק צריך מיטה ושידה. 

 

למעלה: החדר לפני המהפך שימש כמעין חדר יצירה, מדיטציה ואחסון לדיירת. נעשו בו בעיקר פינוי, תיקונים וצבע. החתול מאשר את העשייה.

 

 

 

נגיעות קלות 1. חדר הרחצה הקיים (והמעט מיושן) לא שופץ במסגרת הפרוייקט אבל נעשו בו נגיעות קלות של חידוש שהפכו אותו למגניב יותר וחיברו אותו ליתר הבית: הוחלף הברז, נצבעה התקרה בגוון טורקיז והוחלף גוף התאורה. סידרנו, ניקינו והחדר טוב לשימוש. אגב מסגרת המראה הייתה אלתור מטורף: זו הייתה מראה ישנה בלי מסגרת שהקצוות שלה לא נראו טוב. התלבטנו מאד, אסטטית ותקציבית, אם להחליף או רק למסגר. בסוף, הקבלן העלה רעיון מדליק ומאד חסכוני - להשתמש בשאריות המשקופים של הדלתות ליצירת מסגרת!  

 

 

נגיעות קלות 2. בחדר העבודה הוספנו רשת יצירה מעל שולחן העבודה, סידרנו יפה את כלי הרישום של הדייר ואוסף הכובעים המרשים שלו. 

 

 

זהו. כך הסתיים לו המהפך ואלו התוצאות. מקווה שהטיפים, הטריקים והאלתורים שסיפרתי עליהם כאן, ייתנו לכם השראה ואומץ למהפך יצירתי משלכם. לא משנה כמה הרצונות שלכם (או של דיירים נוספים, גם כאלו שהולכים על ארבע) יהיו פרועים... אני תמיד אשמח לעזור לכם :) 

 

 

כרדיט לצילום המקסים של התוצאה: אייל תגר, סטודיו efes-efes

 

 

רוצים עזרה וייעוץ בעיצוב הדירה או הבית שלכם?

ספרו לי על זה - ואחזור אליכם בהקדם.

או פשוט התקשרו 0524-716-709

טניה אברמזון, אדריכלית ומעצבת פנים

 

 

Share on Facebook
Share on Twitter
Please reload

 my.reimage@gmail.com    |   0524.716.709    |    סטודיו re-IMAGE    |    טניה אברמזון