במטר וחצי: הרחבה ועיצוב פנים לבית פרטי

הבית תוכנן ע״י אדריכלית מנוסה לפני יותר מ-30 שנה עבור זוג, שהפך עם השנים למשפחה עם 4 ילדים. כשפגשתי את הזוג בביתו, רק ילד אחד נותר לגור בבית וגם הוא היה בדרך להתחיל חיים עצמאיים משלו. החלום של בני הזוג היה לשפץ את הבית הישן והאהוב, כך שיישרת אותם בשלב החדש של חייהם, תוך התמקדות בקומת הקרקע בלבד - ולשלב בתהליך את ההרחבה האפשרית של הבית למרחק הצנוע של 1.5 מטר, מרחק אשר התאפשר בלי לשנות את מבנה הגג הקיים. 

 

בעלת הבית חלמה על מטבח גדול, נוח ורחב ידיים - אשר ייאפשר לה לארח כמויות גדולות של קרובים ובני משפחה, תוך כדי שמירה על כשרות - יחד עם התנהלות נוחה בחיי היומיום, כשרק היא ובעלה משתמשים במטבח. חלום קטן נוסף היה קמין שייחמם את הבית בעל התקרה הגבוהה בימים הקרים בשנה. וכמובן, שהכל יישנה את המראה שלו ל״חדש, קליל, בהיר ואלגנטי״. האם הצלחנו? תכף תוכלו לשפוט בעצמכם.

 

 

הקונספט של התכנון היה שמרני אך מדוייק: לרוחב קומת הקרקע היו ממוקמות במקור 3 פונקציות משמאל לימין: מטבח, פינת אוכל וסלון. הוחלט להשאיר את הפונקציות בסדר הזה גם לאחר ההרחבה, ולהשתמש בעמודים שנחשפו עם הריסת החזית הקיימת ע״מ להדגיש את החלוקה לאזורים, יחד עם שילוב פונקציות חדשות: דלפק אכילה יומיומי בין המטבח ופינת האוכל, וקיר רב-שימושי המכיל קמין וטלוויזיה אינטגרליים בין פינת האוכל לסלון.

 

 

 

 

בתמונות למטה אפשר לראות את החלוקה ל-3 הפונקציות יחד לרוחב הקיר שהורחב, העמודים והאופן בו טופלו בכל אזור. בין המטבח לפינת האוכל הוחלט להתקין מדפים מרחפים שייאפשרו קשר עין בין 2 האזורים, וכלל האזור הזה משמש כאזור להגיש ממנו לפינת האוכל בעת האירוח. צמוד אליו הותקן שולחן לארוחות היומיומיות. החלון בפ. האוכל, שהפכה ממש לאזור בפני עצמו, הונמך לגובה של 35 ס״מ מגובה פני רצפת הבית, וכך היושבים יכולים להנות מנוף החצר תוך כדי הארוחה. 

התקרה המשופעת עובתה ותוכננו בתוכה גופי תאורה מודרניים שקועים, יחד עם רמקולים שייאפשרו לבעלי הבית לשמוע מוסיקה בכלל האזור הציבורי - כפי שאהבו תמיד. שאר גופי התאורה נבחרו להיות בעלי נוכחות גדולה יותר - שילוב נחושת וזכוכית - בהתאמה לאוספים הרבים של הכדים והקערות הדקורטיביים של בעלת הבית.

למעלה: המטבח הישן עם החלון המקורי מעל השיש, ומתחתיה תמונה של הבית בשלבי ההרחבה וחשיפת העמודים התומכים שייחלקו את קומת הקרקע ל-3 פונקציות מרכזיות. אפשר לראות את אותו החלון במטבח ״נפרץ״ ומכניס פנימה נוף ירוק, אור ואוויר.

 

 

אחד האתגרים בתכנון היה כאמור המטבח הארוך (7 מטרים לאורכו!): פיזור הפונקציות באופן המשרת מטבח כשר, זמני אירוח והתנהלות יומיומיים. לאורך הקיר הארוך (חזית ב׳) ניתן לראות מימין לשמאל את ההגיון: אזור מקרר, תנור, כיריים והכיור הקרוב עם מדיח צמוד - לבישול יומיומי שברובו חלבי. הכיור הרחוק יותר עם מדיח משלו - לבישול בשרי בזמני אירוח. כל כיור קיבל מתקן ייבוש כלים משלו בקלאפה שהותקנה מעליהם. החזית השלישית, הפונה לחצר יועדה בעיקר לפסח - לאחסון הכלים הרבים הנדרשים. החלון לאורך הקיר הארוך הורחב, וכלל החלונות קיבלו אדני חלון שיצרו תחושה של עומק. הנישה הקטנה שרואים בתמונה הראשונה בפוסט זה הפכה לפינת קפה, צמודה למקרר - עם מתקן מים וכלל האביזרים הדרושים.

למעלה: קיר המקרר ומימינו ״נישת הקפה״. משמאל - הכיריים תחת החלון שהורחב והכיור לשימוש היומיומי אחריו.

למטה: החזית הנגדית, עם שולחן האוכל היומיומי והקלאפה המשרתת את 2 הכיורים. חזיתות המטבח נבחרו להיות בפרומייקה בהירה עם ידיות אינטגרליות, שיש כמעט לבן ואילו השולחן המתחבר למטבח נבחר להיות ״משופשף״ מעט ו״שובר״, אבל בסקאלת צבעים זהה לשאר חומריות הבית.

 

 

 

הקמין היה אתגר יצירתי בפני עצמו. לאחר התלבטויות ומחקר בנושא, הוחלט על קמין גז (בגוון נחושת גם הוא) עם ארובה אשר תצא מן הגג הקיים. נבנה קיר נגבס מיוחד (אדום) אשר יבודד את החום שהקמין מייצר, בעוד הקיר הצמוד לו בו שולב הטלוויזיה הונמך ע״מ לאפשר אווריריות בחלל ושמירת קשר עין בין האזורים.

 

התכנון והבחירות השונות ארכו כחודשיים, בעוד השיפוץ עצמו אשר כלל גם צביעה חיצונית של הבית הקיים, שיפוץ החצר והוספת פרגולה - ארך עוד 3.5 חודשים. היה מאתגר, פורה ובעיקר מתמגל - לאור השמחה הגדולה של בעלי הבית וקרוביהם  בנוחות ובאווירה החדשה לה זכו בבית.

 

אני מקווה ש״מאחורי הקלעים״ שקראתם עליו כאן, ייתן לכם השראה ואומץ למהפך יצירתי משלכם. לא משנה כמה הרצונות או הבית שלכם יהיו מאתגרים - זה הכיף שלי ואשמח לעמוד לרשותכם!

 

 

כרדיט לצילום התוצאה: ינאי דיטש

רוצים עזרה וייעוץ בעיצוב הדירה או הבית שלכם?

ספרו לי על זה - ואחזור אליכם בהקדם.

או פשוט התקשרו 0524-716-709

טניה אברמזון, אדריכלית ומעצבת פנים

 

 

Share on Facebook
Share on Twitter
Please reload

 my.reimage@gmail.com    |   0524.716.709    |    סטודיו re-IMAGE    |    טניה אברמזון