הדירה הזו נרכשה ע״י זוג בשנות הגימלאות - כאשר הבניין החדש כבר היה בשלבי סיום הבניה ולא ניתן היה לערוך שינויים תכנוניים וחומריים בבית ללא השקעה כספית משמעותית. לכן, הוחלט להשאר עם התכנית הקיימת, שכללה 6 חדרים - ולמעט שינויי חשמל ותאורה מינוריים - לעבוד עם פלטת החומרים הפשוטה שעמה הגיעה הדירה: ריצוף גרניט פורצלן בהיר וקירות לבנים. מכאן, שמירב התקציב הושקע בנגרות שכללה מטבח, ספריה, ארונות וחדרי ארונות וכן בריהוט, תאורה ואביזרים חדשים. במילים אחרות, בהום- סטיילינג.
בעלת הבית חלמה על בית חדש שיישא אופי מינימליסטי, עם קווים נקיים ו״מינימום עומס בעיניים״(בניגוד גמור לבית הקודם שהיה עמוס באוספים וחפצים, חלקם חסרי שימוש). היה לה חשוב שהמטבח יהיה פונקציונאלי ויישא את אותו האופי - וכיוון שבני הזוג הגיעו לדירה בכל זאת עם חפצים רבים עליהם היה להם קשה לוותר, הוחלט להשקיע בכמה וכמה פרטי נגרות שיישמשו לאחסון. ניתן לראות בתכנית העמדת הריהוט שלמטה, את החלוקה לחדרים ולהבחין ב-2 חדרי ארונות (!) שתוככנו עבור בני הזוג, ובתכנון הממצה של המטבח ע״מ לספק צרכים אלו.
למעלה: הדירה הגיעה ללא מטבח, והיה צורך לבצע התאמות והזזות של נקודות חשמל ואינסטלציה ע״מ להתאים את התכנון הבסיסי שעמו הגיעה הדירה.
בתמונות למטה אפשר לראות את תכנון המטבח בפירוט: בתוך הנישה הקיימת הוצב קיר הגבוהים שכלל מקרר, יח׳ לתנור בילד אין ומיקרו וכן מזווה ויח׳ ארון תריס הנפתחת אל השיש (1111 של אבן קיסר). כלל היחידה הזו קיבלה סינר גבס המשכי להנמכת הגבס שהייתה קיימת בדירה.
הכיור מוקם ממול תחת הקלאפה הכוללת מתקן ייבוש כלים, ובקיר החלון הכיריים. את המטבח חותם דלפק לארוחות יומיומיות שתוכנן במיוחד ע״מ שיישתלב כחלק אינטגראלי מהמטבח, וייאפשר עוד מקום אחסון (מגירות הנפתחות לכיוון הסלון). חומרי המטבח כללו חזיתות פורמייקה עם ידיות אינטגרליות (מטבחי זיו) וחיפוי זכוכית בצבע לבן - אשר משתלבים בפלאטת הצבעים הרגועה של כלל הבית. החפצים שאספה בעלת הבית שולבו כחפצי נוי באווירה המודרנית ועזרו לרכך אותה ולהעניק לבית את האופי של דייריו.
למעלה: מבט מהכניסה לבית לדלפק ולפינת האוכל הסמוכה (קליגריס). שילוב של לבן-אפור סולידי עם נגיעות עץ שמחממות את הבית, וכתמי תכלת וטורקיז שהיו אהובים על בעלת הבית. התאורה מודרנית ומינימליסטית. את התמונות הביאו בני הזוג מביתם הקודם, והנבחרות שבהן שולבו בו בדייקנות.
הסלון שנתבקשתי לתכנן גם אותו בצורה מינימליסטית ככל האפשר, כלל ספה כהה ועכשווית, כורסא בעיצוב מודרני וזוג שולחנות סלון קלילים (טולמנס). שטיח בגווני כחול שמעניק חמימות ומגדיר את אזור הישיבה (שטיחי איתמר) ומזנון התואם בעיצוב לפינת האוכל הסמוכה (קליגריס). כלל הרהיטים החדשים והמעטים נבחרו בקפידה, ואילו במרפסת החדשה שולב דווקא ריהוט נבחר מהבית הקודם, שבעיני היה מקסים. גופי התאורה ממשיכים את הקו העיצובי של המטבח ופינת האוכל - ותורמים לאווירה המאווררת שביקשה בעלת הבית להשיג.
אחד האתגרים היותר יצירתיים ומעניינים בתכנון, בעיני, היה תכנון ועיצוב הספרייה שבחדר העבודה של בן הזוג. ריבוי הספרים, החפצים וחומרי העבודה שעדיין היו רלוונטיים - הוביל לרעיון של יצירת ספרייה בנויה ״על כל הקיר״, מהרצפה לתקרה. הקונספט של התכנון כונה על ידי וע״י בני הזוג ״פיקסלים״: חלוקות לתאים פתוחים וסגורים המשלבים ב״אקראיות״ את הגוונים הבהירים של הבית: תכלת וטורקיז. אל אחד מהתאים הפתוחים מתחבר לו שולחן העבודה: פלטה מרחפת על פני כל הקיר הניצב לקיר הספרייה.
למעלה: ניתן לראות את שלבי הייצור של הספרייה, דוגמאות הצבע שנבחרו ואת ההתקנה של הספריה בדירה (עבודות נגרות בדירה: נגריית רפי, ראשל״צ). בתמונה האחרונה: תכניות חזית הספריה ומשחקי הצבעים והפתוח-סגור בדרך לתכנון הסופי.
חדר השינה עוצב גם הוא בקווים שקטים ונקיים: פינת האיפור תוכננה במיוחד ע״פ בקשת הלקוחה (אלמנטו) וכך גם המיטה (נגריית רפי). הכסא והשטיח ליד פינת האיפור הובאו מהאוספים הקיימים של בני הזוג, וכך גם התמונות והטקסטיל.
התכנון והבחירות השונות ארכו כחודשיים - ובמקביל אליהם התבצעו עבודות הנגרות, ייצור המטבח ועבודות השיפוץ הקלות בבית. היה מרתק, כמו תמיד! והחלק הכיפי: התגובות החמות והמשמחות של בני הזוג, משפחתם וקרוביהם על התוצאה. זו ההוכחה האמיתית שהדרך הלפעמים לא פשוטה הובילה למקום הנכון - הביתה :)
אני מקווה ש״מאחורי הקלעים״ שקראתם עליו כאן, ייתן לכם השראה להשקיע גם בדירה החדשה או הישנה שלכם. לפעמים לא צריך לשבור קירות, לעקור מרצפות ולשנות סדרי עולם ע״מ לייצור בית יפה, פרקטי ונעים לטעמכם - מספיק הום-סטיילינג מחושב ויצירתי.
כרדיט לצילום התוצאה: אייל תגר
רוצים עזרה וייעוץ בעיצוב הדירה או הבית שלכם?
ספרו לי על זה - ואחזור אליכם בהקדם.
או פשוט התקשרו 0524-716-709
טניה אברמזון, אדריכלית ומעצבת פנים