מנצלים כל סנטימטר - מהפך בדירה להשקעה

August 20, 2018

האתגר. הדירה הזו נרכשה ע״י זוג עם ילדים במטרה להפוך אותה לנכס מניב - שבשאיפה יעזור בהמשך ברכישת בית משלהם. מדובר בדירה בת 90 מ״ר ברמת אביב, במיקום מעולה על האוניברסיטה, אשר נבנתה בשנות ה-70 ומאז לא עברה שיפוץ. הבניין נבנה עם אלמנטים טרומיים, ועל כן חלוקת הדירה הייתה מאתגרת כבר בנקודת ההתחלה: מבנה מלבני עם 2 כיווני אוויר מזרח-מערב (פלוס יציאת חדר רחצה קיים לפיר משותף לבניין מצפון). יחד עם זאת, הדירה הייתה מחולקת לאורכה באמצעות קירות טרומיים שלא ניתן היה לשבור. 

 

המטרה.  בעלי הדירה שאפו להפוך את הדירה הזו ל-4 יחידות מפנקות להשכרה לסטודנטים. משימה מאתגרת במיוחד, כיוון שבעלי הדירה רצו שכל יחידה גם תכלול חדר רחצה פרטי ומטבח וארון מכונות משותף. בנוסף - להפוך נכס ישן בתקציב צנוע לדירה שעושה ״וואו״ אמיתי לשוכרים פוטנציאליים - תוך אבזורו כך שאלו יכולים פשוט להגיע עם המזוודות. גילוי נאות: אין דבר שמרגש יותר מאתגר שכזה... ! פשוט כיף של פרויקט, בעיקר כשהלקוחות נותנים חופש עיצובי ו״זורמים״ איתך.

 

לפניכם תמונות מייצגות מהביקור הראשון שלי בה:

 

 

התכנון והחלוקה. כאמור, התקציב לשיפוץ היה מצוצמם מאד - ולכן כל סנטימטר היה צריך להיות מנוצל עד תומו כדי ליצור תחושת מרחב. כיוון שהיינו מוגבלים בקירות שניתן היה להרוס  - החלטתי להותיר את החדרים הקיימים, שגם היו בעלי חלונות ולהשתמש בפיר הצפוני ובנקודות האינטסלציה הקיימות ליצירת 2 חדרי רחצה פרטיים לכל יחידה. המסדרון הפך לחלק מחדרי הרחצה שתוכננו מחדש וכך נוצרו יחידות ב׳ ו-ד׳


לאחר מכן, נותרנו עם המבואה הקטנטנה, המטבח והסלון המאורך. החלטתי להפוך את המטבח יחד עם מרפסת השירות שלו ליחידה א׳ (פה נעזרנו בקונסטרוקטור ע״מ להוריד חלק קטן מהקיר הטרומי והחלפתו בקורה קונסטרוקטיבית). החלק המערבי של הסלון הפך ליחידה ג׳, ואילו המבואה ושטח הסלון הנותר - לשטח המשותף הכולל מטבח, דלפק אכילה וארון מכונות. זה נותר ללא חלונות, אך תכנון התאורה והאוורור (וונטות מושקטות שיושמו גם ב-2 חדרי רחצה שלא זכו לחלון) פותרות את העניין.

 


העיצוב של החלל המשותף. כיוון שהדירה יועדה להשכרה לסטודנטים צעירים באוניברסיטת תל אביב, הוחלט לעצב את החלל המשותף באופן שיוצר תחושת בית קפה תל אביבי. נבחרה רצפה מצויירת צבעונית ודומיננטית. קיר הדלפק נצבע גוון נועז (0464is של נירלט) ומעליו נתלו מנורות חשופות ומראה להגדלת החלל. נבחרו כסאות קלילים, שוב עם נגיעה נועזת בצהוב (urban). הנגרות, שהייתה צריכה להיות זולה יחסית, נבחרה בגוון לבן (פורמייקה) ״להרגעת״ הצבעים והטקסטורות שמסביב - עם ידיות שחורות מאיקאה - שתאמו את גופי התאורה השחורים והמודרניים (מחסני תאורה). המטבח כולל גם ארון מכונות ו-2 מקררים לנוחיות הסטודנטים, ואובזר עד הסכו״ם. 

 

 

העיצוב של היחידות. למרות המבנה השונה של היחידות, הוחלט להלבישן בצורה דומה: ארון סטנרטי (עם ידיות משודרגות מאיקאה סייל), מיטה ומזרון ופינת עבודה שמוכנה לסטודנט שיגיע. אחרי ה״רעש״ העיצובי של החלל המשותף, הייתה הסכמה שהיחידות צריכות להיות חללים מגניבים אך רוגעים יותר. הריצוף ביחידות נבחר להיות גרניט פורצלן דמוי פרקט (לא למניציה, ע״מ להתעסק פחות עם אחזקה בעתיד). בחדרי הרחצה נבחר ריצוף מצוייר שחור-לבן ש״מדבר״ עם הסגנון של החלל המשותף, אבל בשקט יותר.

 

 

 

לסיכום. התכנון היה תכנון בזק - וארך כשבועיים וחצי, כולל תכניות עבודה וכתב כמויות. ההום סטיילינג ארך כשבוע נוסף, כבר תוך כדי השיפוץ - אשר הוא עצמו ארך כחודשיים (כולל נסיעת קבלן לחופשה באמצע...). יום אחד של ניקיון, יום אחד של הרכבות ויום נוסף של סידור לקראת הצגתה של הדירה :)

 

אני מקווה ש״מאחורי הקלעים״ שקראתם עליו כאן, במידה ואתם מתכננים לשפץ דירה או נכס להשקעה - ייתן לכם השראה ורעיונות - אין גבול למהפך ולהתאמה שניתן לעשות בכל נכס, ישן ומאתגר ככל שיהיה, חוץ מהגבול של היצירתיות והדמיון. במידה ותהיו מעוניינים בייעוץ מקצועי בנושא התכנון והעיצוב שלה - אשמח לעמוד לשירותכם - וגם להמליץ על שורה מעולה של אנשי מקצוע וספקים.  

 

 

רוצים עזרה וייעוץ בעיצוב הדירה או הבית שלכם?

ספרו לי על זה - ואחזור אליכם בהקדם.

או פשוט התקשרו 0524-716-709

טניה אברמזון, אדריכלית ומעצבת פנים

 

 

 

 

Share on Facebook
Share on Twitter
Please reload

 my.reimage@gmail.com    |   0524.716.709    |    סטודיו re-IMAGE    |    טניה אברמזון