עושים בית: מהפך צבעוני במיוחד בבית שכור

February 15, 2019

האתגר. בית קרקע בן 4 חללים וחדר רחצה אחד. ישן ומעט מוזנח, חד קומתי, בשכונת ביצרון, ת״א. חודשיים, צורך בשיפוץ קל והרבה הלבשה - בתקציב מוגבל מאד. 

 

המטרה.  להפוך את הבית בעל המבנה המשונה (אחד החדרים, שהפך לחדר ילדים פשוט המשיך את המטבח) לבית משפחה ״מגניב״ להגדרת הדיירים לזוג + 1 + 1 בדרך.  יש לציין שמדובר בלקוחות חוזרים, אשר כבר הייתה לי היכרות עם טעמם המיוחד והעדפותיהם - ולכן בגדול, הייתה לי יד חופשית בפרויקט.

 

החלק הכי גדול בתקציב ננגס בטיפול בפתיחת הסלון לחצר ולהחליף את החלון הגדול. כך נראה החלל הציבורי בתחילת התהליך. 

 

 

החלל הציבורי. חלל מוארך שנפתח לגינה כאמור, ואשר הוחלט כי יכיל אזור ישיבה לצפיה בטלוויזיה ופינת אוכל. כסאות פינת האוכל, השטיח, הספרים וכמה אקססוריז קטנים הם היחידים ״שעברו איתנו דירה״. הספריות תוכננו במיוחד כך שלא יתפסו מקום רב והצבעים אמנם חמים ונועזים - אבל משתלבים יחד לאווירה ביתית וכיפית.


המטבח. הבית הכיל מטבח מיושן מאד ולא מתפקד שהוחלט לפרק. במקומו בעל הדירה התקין מטבח פורמייקה לבן ופשוט ע״פ תכנוני ונבחר חיפוי בריקים, ידיות איקאה מדליקות ומדפים צבעוניים ומתלים אשר קשרו אותו לשאר הבית והפכו אותו לא רק למטבח מתפקד - אלא גם לכיפי ונעים.  את ההפרדה בינו לבין חדר הילדים הוחלט לעשות ע״י ויטרינה שקופה, שמחד תאפשר בידוד רעשים כשהילדים ישנים ומצד שני תאפשר אור ואוורור למטבח שמהווה חלל כלוא בבית.

 

 

חדר הילדים. חדר ״קומבינה״ שהתווסף לבית לפני שנים בעזרת סגירת חלל מקורה ויצירת המשך למטבח. מכאן שהחדר מלא בעמודים, כולל חיבור למטבח ויציאה לחצר. כיוון שלא היה תקציב לעבודות גבס והחלפות ריצוף - החלטתי ״לזרום״ עם החדר: מיקמנו מיטת מעבר ושידה ועבדנו עם צבע להגדרת האזור. כיוון שלא היה מקום לארון של ממש - השמשנו 2 יח׳ איקאה לאחסון ויצרנו בינן לבין המיטה אזור יצירה.

 

חדר הורים. חדר שהתקציב שיועד לו היה סמלי ביותר. רכשנו מיטה וארון באיקאה וכורסא בחנות של רהיטי גינה בהנחה - שמטרתה לשמש ככורסת הנקה בהמשך. שילבנו מנורת קיר ומתקן נעליים מהסיבוב הקודם ויצרנו חדר רגוע ומרווח שבקרוב יכיל גם מיטת תינוק.

 

חדר הרחצה. כשראיתי אותו לראשונה - ידעתי שנטפל בו. הוא היה מבאס במיוחד וארון הכיור עמד במקביל לאמבטיה ולא הותיר מקום הגיוני לקלח ילדים ולאשה בהריון לעמוד מולו בנוחות. סובבנו את הכיור ומכאן הדרך לחיפוי וריצוף מחדש הייתה קצרה. האמבטיה והאסלה לא הוחלפו, אך נרכש ארון כיור, כיור וברז חדשים, מראה ומעט אקססוריז שהפכו אותו למגניב הרבה יותר ממה שהיה.

 

 

לסיכום. פרויקט בתכנון מהיר, שיפוץ בזק והמשך בליקוט אביזרים וריהוט כולל העמדה במשך כחודש וחצי - עם השלמות של עוד כמה שבועות. היה צבעוני, יצירתי, מאתגר וכיף גדול.  

 

אני מקווה ש״מאחורי הקלעים״ שקראתם עליו כאן - בעיקר במידה ואתם מתכננים לשפץ דירה או בית בתקציב מצומצם - ייתן לכם השראה ורעיונות. אין גבול למהפך ולהתאמה שניתן לעשות בכל נכס, ישן ומאתגר ככל שיהיה, חוץ מהגבול של היצירתיות והדמיון.

 

במידה ותהיו מעוניינים בייעוץ מקצועי בנושא התכנון והעיצוב שלה - אשמח לעמוד לשירותכם - וגם להמליץ על שורה מעולה של אנשי מקצוע וספקים.  

 

 

רוצים עזרה וייעוץ בעיצוב הדירה או הבית שלכם?

ספרו לי על זה - ואחזור אליכם בהקדם.

או פשוט התקשרו 0524-716-709

טניה אברמזון, אדריכלית ומעצבת פנים

 

 

 

 

Share on Facebook
Share on Twitter
Please reload

 my.reimage@gmail.com    |   0524.716.709    |    סטודיו re-IMAGE    |    טניה אברמזון